Apr 18

Nu är vi inne på slut finishen av altanbygget. Vi har byggt ett trädäck och en spaljé samt fixat till gången i mellan den nya trädäcket och gamla altan. Efter allt grävande och snickrande är det skönt att kunna få se hela projektet bli klar. Det sista som jag bygger i det här projektet är en klematisspalje. Fel av mig. Det blev även en kryddbänk också, samt ett staket.

klematisspalje
Jag började även här att göra en lite ritning i Sketchup 8. För att få till alla mått. Stolparna har dimensionen 70×70 stödreglarna är 45×70. Övriga lister kapade jag till i från trall 22×95. Jag fick ut 3 lister från varje trall ca 27 mm st. Överst la jag en trall på 22×95 och som lutar inåt, för avrinningen skull.

Altan trädäck klematisspaljé
Klicka på bilderna för en större bild. Den färdigbyggda klematisspaljén.
Altan trädäck klematisspaljé
Vy på klematisspaljén i från nedre terassen. Staketet på höger sida och kryddbänken/blomsterbänken ser ni på vänster sida av bilden.
Altan trädäck med vit dekorsten
Den nya gången med runda cementplattor och vit dekorsten.
v
Vy över hela altanbygget. Ni ser lutningen från berget till gången.

Övriga delar av bygget av altan trädäck finner ni här. Del 1 Del 2 Del 3 Del 4 Del5 Del6

Andra bloggar om: , , , , ,

Skriven av Rolf Kokkonen \\ tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Apr 16

Nu börjar paddornas parningslek. Vandringen till lekplatserna har redan börjat. Vid banvallens dammar kan man se den vanliga paddan leka just nu. Paddan leker gärna i samma sjö eller vattensamling där den en gång har kläckts.

Vanliga paddor Bufo bufo

Andra bloggar om: , , , , , ,

Skriven av Rolf Kokkonen \\ tags: , , ,

Apr 13

Kärt barn har många namn. Och det har den röda skogsmyran. Andra namn på myran är vanlig stackmyra, röd stackmyra och vanlig skogsmyra. Här är en bild där det verkligen myllrar av skogsmyror. (Myllrar = slangord för kryllar)

Röd skogsmyra Formica rufa
Röd skogsmyra Formica rufa

Fler bilder på Röd skogsmyra finns här.

Andra bloggar om: , , , , ,

Skriven av Rolf Kokkonen \\ tags: , , , , , , , , ,