Gå till innehåll

Årets första flugbindarkväll…(2)

Onsdagen den 9 januari var årets första flugbindarkväll med kamratföreningen Flugfiskekamraterna....

Vi träffades kl 17:30 och började sedvanligt med en gemensam fika och nedvarvning inför dagen som många säkert väntat på. Det är något visst att binda flugor inför årets flugfiskesäsong. Finna inspiration och prova nya modeller, material och tekniker. Att praktiskt få binda sådant som enbart funnits ideer om och sedan prova dessa beten vid flugfiske i någon sjö eller fors. Och varför inte göra det tillsammans med likasinnade att utbyta erfarenheter med och där det finns resurser i form av flugbindningsmaterial, som ibland kan bli dyrt i inköp för enstaka försöksobjekt.

scandinavian-speycast.jpg

Under tiden vi fikade tittade vi på en DVD-film, "The Scandinavian Speycast", av och med Henrik Mortensen. Filmen handlade inledningsvis om sk överhandskast och speycast. Vidare illustrerade Henrik sin moderna, reviderade version i praktiken vid tre av laxens mest utmanande forsar. Henrik lyfte fram fördelarna av den skandinaviska speykast tekniken. Hans unika metod av kroppsrörelse och dess vikt vid kasten blev noggrant illustrerade från stranden vid Mörröms fors. Henrik demonstrerade även var och när man borde använda korta och långa kast och användningen av typ av lina och tafs under varierande omständigheter.

Efter filmen tittade vi tillsammans igenom tidigare och nyinköpta saker. Det var bla ett par nya bindstäd "Regal", en del krokar och massa olika fjäder och hår och färgnyanser.

Jarmo föreslog att binda en kusträka, vilket jag "nappade" på då jag idagsläget har intresse av att flugfiska efter havsöring i Bråviken nu när den ligger isfri och vadningsbar.

Kusträka

Andra bläddrade igenom flugbindningshandböcker och tidningar i jakten på inspiration och få bukt på idetorkan samt få upp ögonen för nytänkande vad det gäller flugmönster.

Vidare gick vi igenom ett utkast av infobladet om bloggen samt en lista att fylla i aktiviteter, som det finns intresse av under 2008, på pränt och som kommer att finnas tillgängliga att följa med på för dem det passar. Dessa aktiviteter läggs senare enklast ut här på bloggen lättillgängligt för alla oavsett arbetstid med senaste uppdateringarna av ev tidigare mer preliminära aktiviteter. Inga direkta korrigeringar av utkasten behövdes. Jag gjorde senare en del ändringar i efterhand. Denna information ska finnas i intressegruppens gemensamma pärm att ta del av under träffarna, vidare i en plastmapp på en hylla i programmeringsrummet till FinnPowern. Infobladet om bloggen har satts upp på anslagstavlan i A-verkstaden och ska senare även sättas upp på lämplig plats på kontoret, vid lunchkorridoren och de övriga verkstäderna.

Hur som helst så kom säkert samtliga deltagande denna dag därifrån med åtminstone en egenhändigt bunden fluga med hopp om framtida mothugg. Vidare gick man därifrån med en erfarenhet rikare om den skandinaviska speycast tekniken, som säkerligen kommer att tillämpas under någon av de aktiviteter som 2008 kommer att erbjuda.

Vi ses nästa onsdag kl 17:30, om inte annat än för den goda gemenskapens skull!!!

/Ripa

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.