3 år med naturbloggen

Den 18 November är det tre år sedan jag startade min foto och naturblogg.  Och det är tre roliga och intressanta år som har gått och många bilder har det blivit. Men det som är roligt och som ger mig lite extra jobb är alla frågor som ni läsare  ställer. Och som tur är så har jag kunnat svara på dom allra flesta frågorna, antagligen direkt på bloggen eller per E-post.

Utseendet har förändras under dessa tre år men temat har alltid varit naturen. Och den gröna färgen har alltid varit med och kommer att finnas med även i framtiden. Jag anser att färgen grönt associerar till naturen och är en mjuk och behaglig färg.

April 2009 bytte jag statistikräknare från Wassup till Site Stats som jag tycker är mera stabil. Så därför har jag ingen full statistik på antalet besökare på bloggen, men att besöksantalet pekar uppåt är det ingen tvekan på. Med ett besökssnitt på 400 unika besökare per dag och med en besökstopp under December månad, anser jag att mitt val att starta en blogg var helt rätt.
För hela webbsidan ligger snittet på 1384 unika besökare per dag.
Mest lästa inlägg är Vanlig snok tätt följd av Julens skrivbordsunderlägg.

Mitt pågående projekt med att fotodokumentera Svenska dagflygande fjärilar kommer att pågå flera år till. Om jag kommer att få bilder på alla Svenska fjärilar det vet jag inte, men projektet är inte tidsbegränsad. Att Svenska fjärilar är populärt bland svenskarna det kan jag garantera. Under sommarhalvåret är fjärilar den populäraste sökfrågan på bloggen tätt följd av Svenska ormar.

Så ni som undrar varför fjärilar dyker upp på bloggen under vinterhalvåret är att det tar sin tid att kontrollera alla uppgifter på fjärilarna, samt att fjärilsbilderna stämmer med färgerna. Jag vill ju inte skriva falska uppgifter på min blogg. Efter som även skolelever hämtar information från min blogg och framför allt bilder. Därför är jag väldigt noggrann med att all information stämmer till punkt och pricka.

En liten bild måste jag få med även i detta inlägg och det blev ingen fjäril denna gång. Det blir på en Rallarros. Att det blir på en Rallarros är ju att vi går mot vinter och mörker och då tycker jag att det passar bra med en sommarbild.


Rallarros Chamerion angustifolium

Tack alla bloggläsare för dessa tre år
Nu ser jag med ett varmt hjärta kommande års utmaningar.


12 reaktioner på ”3 år med naturbloggen”

 1. Hej vännen och grattis till kommande 3-års dag…jag har följt dej ett tag..vet inte riktigt hur länge..och det kommer jag fortsätta med
  Så ha det så bra..Maria

 2. Grattis till din 3 års dag här 🙂 och vi hoppas du kommer att vara kvar i många år till så man kan försätta att få njuta av dina vackra bilder och läsa och lära sig om de djur du visar upp 🙂

 3. Stort grattis till dina tre år på bloggen! Du har en mycket bra och intressant blogg med massor av fantastiska bilder. Här visar du upp en underbar bild på en rallarros.

 4. huga, har du så mycket besökare. Där ligger jag i lä. 🙂 Får i alla fall gratta till jubileet. Och jodå, jag har använt dina vykort också. Det har jag funderat lite på. Kanske vore skoj med en sådan funktion. Vet inte om det skulle fungera på blogger.

  Vilken tur att det är tråkväder så man kan komma ifatt lite med bilder o sådant. 🙂

 5. Må få gratulere deg med jubileet, Rolf! Jeg har hatt stor glede av å besøke nettsidene dine, og spesielt lar jeg meg både imponere og inspirere av dine fantastiske makrobilder…

  Lykke til videre med de neste tre årene!

 6. Då får jag gratulera till de tre åren! 🙂
  Förstår att din blogg och hemsida är populära ställen. Jag fastnade direkt för dina fina bilder och kommer säkert att titta in igen.
  Jag är ju bara nybörjare med blogg sedan en månad tillbaks.
  Mvh Pia

 7. Hej! & Grattis!
  Har inte varit inne på din sida förut, idag är första gången.
  Kan det vara möjligt att få ställa en/flera frågor om fotografering av fjärilar?
  Jag håller på att skriva ett romanmanus o min huvudkaraktär är fotograf. Hon fotar ‘allt’ i naturen o helst fjärilar/sländor.
  Just nu skriver jag om en ‘dag’ när hon är ute o fotar Makaonfjärilar i Sthlms norra skärgård.
  Kan jag maila dig privat?
  Antar att du ser min mailadress på din blogg.
  Med mkt vänlig hälsning o hopp om svar//Ebba

 8. Grattis med tre år Rolf, håper vi får se dine fine bilder og lærerike tekster i mange år fremover. Og sommerfugler og andre dyr kan vi se på hele året, det tar som du sier tid å finne alt fakta om dem.

  Fortsatt fin søndag til deg 🙂

 9. Gratulerer så mye med der første 3år…det blir vel flere, tenker jeg!
  Du er dyktig med dine naturfoto, sommerfugler i særklasse!!

 10. Hej!
  Och STORT TACK upphöjt i kvadrat för din hjälp som har varit ovärdelig för mig:-)
  Tack oxå för ditt lättsamma sätt att svara på mina frågor o att du bidrog med egna erfaranheter som jag fick ‘sno’ av dig.
  Om förlaget godkänner de här avsnitten i slutändan så kommer ditt namn att nämnas bland de som jag kommer att tacka för delaktig hjälp:-)
  Lev väl//Ebba

 11. Hej mästerfotografen.
  Oj vad det var länge sedan jag var här på din blogg,men å andra sidan finns det ju desto mer att se.

  Superfin bild på Rallarrosen,den gör så att man längtar till sommaren.

  Ha en skön helg.
  Hälsningar Christer.

 12. Hej! Är mäkta imponerad av dina foton av fjärilar.Du är ett proffs.
  Fotar också fjärilar och är nöjd med en del foton,men som dina är de inte.
  Du har blick för motiv och troligen en vass kamerautrustning. Vilken, undrar jag?
  Kommer att kolla din sida flitigt framöver.Blir lycklig av att se så fint foto.
  hej från A.Q.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.