Bofink

Bofinken är en av våra vanligaste fåglar vid fågelbordet samt att den är känd för sin vackra sång. När den kommer till fågelbordet så föredra den att picka frön från backen och inte i fågelbordet. Fast att jag har en hel fågelmatare med enbart hampfrön i, så föredra dom att vara på marken.
Det finns en lite risk att man förväxlar Bofinken med Bergfinken. Men Bergfinken är mera orange i färgtäckningen och Bofinken har en mera röd/rostfärgad fågeldräkt.

Bofinken har en längd av 15 till 17 cm och en vingländ från 85 till 94 mm. Vikten är ca 17 till 26 gram. Den finns i hela landet och födan består av frön och insekter. En del övervintrar i landet och då främst hanen.
Bofinken är tillsammans med lövsångaren Sveriges vanligaste fågel.


Bofink Fringilla coelebs


Bofink Fringilla coelebs


Bofink Fringilla coelebs

Fler fågelbilder hittar ni här:

Mindre korsnäbb
Nötväcka
Grönfink
Stenknäck del 2
Bergfink
Stenknäck
Sparvhök
Nötskrika
Svartmes
Vinterfåglar vid fågelbordet
Knipa
Skrattmås
Sothöna
Mandarinand
Sparvuggla
Stjärtmes
Ormvråk
Sädesärla
Större hackspett
Domherre
Vinterfåglar inpå stugknuten del 3
Vinterfåglar inpå stugknuten del2
Vinterfåglar inpå stugknuten

10 reaktioner på ”Bofink”

 1. Bofinken Knut…jaq förlåt men det bara blir så..att denna lilla vackra fågel får heta så här…Må så gått..Maria

 2. Pene bilder av bokfinken dette Rolf, hannen er ikke lett å få øye på når de sitter på bakken å spiser.

  Fortsatt fin helg til deg 🙂

 3. underbara bilder på bofinken, jo dom gillar att äta från marken, 🙂 bra fotat på den lilla rackaren, här är det så svårt att komma tillräckligt nära.

  förstår du är trött på metall när du jobbar på det, aaah,, det måste jag testa och kapa en skruv,, men själva det jobbet låter jag sambon göra, vet inte om jag har muskel kraft så det räcker 🙂 jag står för fotandet..

  ha en skön måndag

 4. Flotte bokfinkbilder, Rolf! Bokfinken er virkelig aktiv for tiden. Den har en nydelig sang der den sitter og venter på sin make…

 5. så bra fotat 🙂 vi hade nog 20 st här på vår lilla gräsplätt ett tag … vi slängde ut solros frö till dom för det var för hårt i backen för dom att kunde hitta något där .. så vi fick titta på dom på nära håll och de är ju så himla fina 🙂

 6. bofinken har fövånat mig rejält på sistone. Den kan sitta i en trädtopp och se alldeles vit och murrig ut. Jag hade fotat den men fick ta till hjälp på Artportalen för att komma på att det var den. 🙂 Mysko.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.