Bygga altan trädäck del1

När man vill sitta och ta en kopp kaffe eller ha en härlig grillstund. Så vill man ju sitta lite för sig själv utan att grannar och folk på gatan ska se rätt in. Samt man vill ju gärna sitta rakt utan att man behöver hålla sig i. I vårt fall lutade det ganska så mycket, där vi satt och fikade i solen. Här ser ni hur det ser ut. Inte så trevligt att sitta vid.

Altan trädäck
Altan trädäck

Vi valde att bygga ett trädäck på ca 26 kvm rätt in mot berget, och inte bygga till den befintliga altanen. Jag kommer inte att gå in på djupet hur vi bygger trädäcket men lite tips blir det säkert. Det första som jag laddade hem är SketchUp 8 som är gratis och använda för personligt bruk. Efter några trevande steg kunde jag börja bygga min egen trädäck i sketchup. Det som är finurligt med det här programmet är att man kan dela med sig av sina konstruktioner. Som möbler t.ex. Jag fick tag på bord och stolar som var i ungefär den storlek som jag skulle ha. Så här blev mitt resultat i sketchup efter 6-8 timmar hårt slitande vid datorn.

Sketchup altan trädäck3 Sketchup altan trädäck4

Nu kan jag se hur stor plats bordet/borden tar samt jag får en möjlighet att sätta ut alla plintar, bjälklagsreglar och bärlinor. Jag ska ärligt säga, att jag ritade inte helt färdigt hela bygget. Utan dom bilder ni ser är det jag utgick ifrån. Fast att det var väldigt roligt att rita trädäcket i sketchup, så ville jag ut och sätta igång bygget.

Övriga delar av bygget av altan trädäck finner ni här. Del 1 Del 2 Del 3 Del 4 Del5 Del6

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.