Bygga altan trädäck del2

Gräva och åter gräva. Det var det vi fick ägna oss åt dom närmaste veckorna. Jag är verkligen tacksam att hela familjen hjälptes åt. Där det var som djupast grävde vi bort 90 cm jord och ca 40 cm närmast gången. Det blev några kubikmeter jord och sten som vi forslade bort till en annan del av trädgården. Av dessa fyllnadsmassor gjorde jag en sommarblomster äng av. Eller rättare sagt en vall, blomstervall.

Altan trädäck
Jag började med att märka ut ytterkonturerna för trädäcket. Så att vi fick något att gå på när vi grävde.Altan trädäck
Mycket grävande blev det. Malin och Martin tog hand om skottkärran, som dom körde i skytteltrafik mellan grävplatsen och vallen. Medans jag, Matias och Marina grävde. Frugan tog hand om vätskekontrollen.
Altan trädäck
En enorm sten hittade vi mitt i arbetsområdet. Den var så stor, så vi skulle behöva spränga borten den. Jag fick helt enkelt låta den ligga kvar. Andra stenbumlingar fick vi allt ta bort.
Altan trädäck
Här har vi satt ut dom riktiga märkstolpar och dragit murarsnören i mellan. Så att vi får reda på var vi ska gräva för plintarna. I det här lägget är det inte så mycket kvar att gräva. Trodde jag, men det var en hel del kvar ändå. Mer om det senare.

Altan trädäck
Puh! Här är vi klara med grävandet under trädäcket. Alla betongplintarna är nergrävda ca 60 cm. För att få ner plintarna fick vi gräva ett hål som var ca 80-90 cm djup och fyllde upp med singel, så att vi nåde rätt höjd. Här har vi även har börjat med bärlinorna. Det är nu som det riktigt roliga börjar, nämligen att snickra.

Övriga delar av bygget av altan trädäck finner ni här. Del 1 Del 2 Del 3 Del 4 Del5 Del6

2 reaktioner på ”Bygga altan trädäck del2”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.