Canavastavla

Visst vore det häftigt och maffigt att få ha en egen stor tavla med ett eget naturmotiv på. Och vips så växte min tanke på att beställa en bild på canavas eller på svenska kanavas.
Den stora frågan är vilken bild skulle det bli? Frugan och även grannar var inne och tittade på dom bildförslag som  jag tog fram. Det var inte lätt att hitta en bild som skulle kunna passa som en vacker tavla att hänga i vardagsrummet. Det tog flera dagar att bestämma vilket motiv det skulle bli, men till slut föll valet på en Mindre guldvinge.

Min första tanke var att bilden skulle ha en enhetlig bakgrund, men jag vill även ha lite färg, form och rörelse. Precis så blev det på bilden av Mindre guldvinge. Och slut resultatet blev nästan som en oljemålning, precis som en konstnär skulle ha målat på en duk.

Canavas är ett mycket tåligt tygmaterial som används för att tillverka segel, tält, och tavlor för oljemålning. Idag börjar det även att bli populärt att framkalla sina bilder på canavas som tavlor.

Jag beställde canavastavlan från www.canvasframkallning.se med ett format på 70 x 50 cm, det tog några dagar innan tavlan kom hem. Men vilken härlig tavla det blev, inte trodde jag att den skulle bli så bra. Normalt brukar man betrakta tavlor från 1,5 till 2 meters håll. Men denna tavla kan man även se den på nära håll, vilket jag inte trodde att det skulle gå. Men det kanske är en vaneföreställning som man själv har.

Men min första tavla på canavasduk blev verkligen en glad överraskning med harmoniska färger och en fin skärpa på bilden. Jag kan bara säga att jag är otroligt imponerad av canavastavlan. Den här kvalitén trodde jag man bara fick ifrån vanligt bra fotopapper och inte på en canavasduk.

Det enda jag ångra idag är att jag skulle ha tagit ett större format, för bilden på Mindre guldvinge skulle passa väldigt bra i formatet 100 x 60 cm också. Men som sagt var den skulle även bli lite dyrare, men det skulle det kanske vara värt det ändå.

Ni som går i tankarna att införskaffa en stor tavla/bild på er familj kan jag varmt rekommendera att beställa en canavastavla i från www.canvasframkallning.se. Smidigt och snabbt, plus fantastiskt bra resultat.

Nästa fråga blir, ska det vara en ram eller inte. Det lutar någ åt en svart bredd ram och jag hittar någon som faller mig i smaken.

6 reaktioner på ”Canavastavla”

 1. Snyggt,,, 🙂
  toppen tips på vad man kan göra med sina bilder samt vart man skicka efter. 🙂

  nä vädret i sommar har inte varit någon höjdare, men idag sol och blå himmel i alla fall. 🙂

  ja men sniglar är tacksamma att fota, dels hinner man med när dom traskar iväg 🙂 dels är dom vackra.

  ha en skön dag

 2. Det lät onekligen intressant:)
  Vad kostade det att få din i den storlek?
  Jag skriver ut mina bilder och köper ram .men de blir ju inte så himla stora .. utan bara i storlek A 4
  och att få ens bild på tyg lät väldigt roligt:)
  kram

 3. Visst är det bra att kunna få lite större utskrifter än A4, när man har en bild som är utöver det vanliga.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.