En tur i naturen

Visst är det härligt att ha semester, man har inga förpliktelser och man kan göra det som faller in. Något som jag inte har gjort så mycket i sommar är att vara på Internet och surfa. Det har verkligen varit skönt att slippa surfa varje dag, men nu är semestern snart slut och man får väll börja att surfa igen.

Men där i mot så har jag varit ute och tagit många fototurer i sommar. Det är något som är verkligen avkopplande och skönt, man tar bara kameran med sig och går med raska steg rätt ut i Sveriges fantastiska natur.

Här kommer några bilder från mina turer. Vårtbitare och gräshoppor är normalt inget som jag fotograferar men någon gång så är det roligt att fotografera något annat.


Grön vårtbitare Tettigonia viridissima


Strandängsgräshoppa Chorthippus albomarginatus


Kärrgräshoppa Mecostethus grossus Hane


Kärrgräshoppa Mecostethus grossus Hane

Jag tyckte att det var himla roligt när vi fick en Dårgräsfjäril att sitta på handen, när jag och Sverker var på en fjärilstur. Och nu har det hänt igen. Jag fick en Skogsgräsfjäril att sätta sig på min tumme.


Skogsgräsfjäril Erebia ligea på min tumme.

Andra bloggar om: , , , , ,

7 reaktioner på ”En tur i naturen”

  1. Kärrgräshoppan min favorit..tror bestämt att du kan tala med “djuren” när du kan få dom att landa på tummen..ha det..Maria

  2. underbara bilder som vanligt 🙂 Har inte sett så många gräshoppor här i år, vårtbitare har vi på åkern nedanför oss men än har den inte visat sej.

    ja visst har vi en underbar natur och luft……

    ha en fin kväll

  3. Jättefina bilder. Har bara varit med om det 4 ggr sista åren att fjärilar sätter sig på mig. Dårgräsfjäril, Veronikanätfjäril, Alkonblåvinge o Hagtornsfjäril. Fint ska de va´:D Förresten vilken tur att Dårgräsfjärilen var så fotogenique sist!

  4. Gresshopper er ikke noe vi ser ofte her i Trøndelag. Du har knipset noen aldeles flotte bilder av disse insektene. Ønsker deg en fortsatt fin sommerkveld, Rolf!!

  5. Det blir litt mindre surfing på sommeren, men her har det vært mye surfevær i sommer. Håper på en fin høst 🙂 Det var mange fine bilder du har fått fanget her, utrolig detaljerike og pene. God helg Rolf 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.