Fåglar utanför köksfönstret

Sedan December har jag tittat ut via köksfönstret och sätt många arter av fåglar. En liten raritet är Svarthätta, som jag fick se gå och picka på gräsmattan. Dom brukar hålla till långt in i skogen och flyttar relativt tidigt, men denna hona var kvar ända in i Decembermånad. Någon bild på honan lyckades jag inte få till.

Andra fåglar utanför mitt köksfönstret är Duva, Skata, Större hackspett, Steglits, Domherre, Koltrast, Björktrast, Talgoxe, Blåmes, Pilfink, Grönfink, Grönsiska, Gulsparv, Stenknäck, Kaja, Nötväcka, Sidensvans och Nötskrika.
Nu återstår det att se om dessa arter finns kvar den 27 Januari. För då startar årets fågelräkning och det på går till den 30 Januari. Vill ni vete mer om vinterfåglar inpå knuten så är länken här. Det är väl klart att ni också är med och räknar vår vinterfåglar inpå knuten.

Steglits Carduelis carduelis
Steglits Carduelis carduelis

Fler fågelbilder hittar ni här:

Mindre korsnäbb
Nötväcka
Grönfink
Stenknäck del 2
Bergfink
Stenknäck
Sparvhök
Nötskrika
Svartmes
Vinterfåglar vid fågelbordet
Knipa
Skrattmås
Sothöna
Mandarinand
Sparvuggla
Stjärtmes
Ormvråk
Sädesärla
Större hackspett
Domherre
Vinterfåglar inpå stugknuten del 3
Vinterfåglar inpå stugknuten del2
Vinterfåglar inpå stugknuten

11 reaktioner på ”Fåglar utanför köksfönstret”

 1. Hej Rolf!
  Vilken fin bild på steglitsen, ännu en fågel jag aldrig har sett!
  Den ser verkligen ut som om den tagit vinterdressen på!

  Räkna fåglar? Denna vintern har det varit ovanligt lite fåglar hos oss, så det vet jag knappt om det är lönt att försöka räkna. Hoppas det inte beror på den fågeln som kom på besök idag!

  Ha en bra vecka!

 2. Hejsan Rolf !

  Steglitsen hade jag förra året då jag matade ur en askkopp på fönsterblecket.Domherre,Rödhake,Blåmes,Talgoxe,Koltrast .I år har Rödhaken tittat om det fanns något. men nu matar jag bara i björken.Min granne gillade inte få fröskal i sin rabatt, drog till sig råttor sa hon.Jag matar ju katter så dem håller de nog i schack.Köpte vildfågelblandning, det verkar de inte gilla.Duvorna tänkte jag på. Men nu kom det 4.5 cm snö i kväll.Får väl sopa av under björken i morgon.Så de kommer åt.

  Kram Mi (ska hålla koll på dom)

 3. Tråkigt nog är detta en fågel som många vill ha i sitt hem.
  Det är ju förbjudet men många fångar dem ändå. Det är riktiga svin som håller på så!

  Fin bild och lyllo dig som har den utanför ditt fönster 😀

 4. så vacker den är steglitsen, här har vi dåligt med fåglar i år, några av de vanliga men pilfinken är borta, den var här tidigare i vinter men nu puts väck. 🙁
  Gråspetten har inte varit så flitig den heller i vinter, sett dom ett par gånger bara …. men vi har haft en mild vinter med lite snö, nu är det mer snö och ca -8 så det är lite mer fart idag i alla fall..

  ha en skön kväll

 5. Woow.. En Steglits..har vi åkte land och rike runt..nästan.. för att få en bild på ..men än har vi bara lyckats med en dålig bild.. Du har fått en kanon snygg bild på den 🙂
  kram

 6. Nu tänker jag vara lite småfräck och be om hjälp..sitter och försöker hitta rätt inställningar för att fota fåglar..men jag får bara inte till det..har försökt med allt..kan du tala om en bra grundprincip..ha det..Maria

 7. Fin bild på en vacker fågel! Tänk att du har så många olika arter utanför ditt köksfönster… Själv har jag bara pilfink och talgoxe och en och annan skata.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.