Fjärilsresan andra dagen

I fredags gjorde jag en fjärilsresa tillsammans med Sverker Hultengren för att fotografera Dårgräsfjärilen. Jag åkte först till Falerum, där jag skulle leta efter Smalsprötad bastardsvärmare medans jag väntade på Sverker. Det gick inte så bra, men till slut så fan jag en liten krake. I skuggan och hängande under ett grässtrå. Jag var tvungen att med ena handen lyfta upp och vrida på grässtråt för att kunna fotografera. Bilderna blev därför riktigt dåliga, men en bild släpper jag i alla fall.


Smalsprötad Bastardsvärmare

Vår resa fortsatte mot Bjärka-Säby eller rättare sagt Göttorp. Mycket riktigt fann vi Dårgräsfjärilar där, men dessa ville absolut inte sätta sig för en fotostund med oss. Efter en timme gav vi upp och åkte till Skeda udde, efter som vi fick ett tips på att det fanns många fjärilar som satt med utvikta vingar. Väll framme fick vi också se att det stämde, men speciellt fotovänliga var dom ändå inte. Men efter vår lunch blev det mycket bättre, dom satt sig till och med på min hand och på kläderna. Det är så alla fjärilar ska vara.


Dårgräsfjäril på handen


Dårgräsfjäril byxbenet

Vi var mer än nöjda efter denna dags fotografering, även att det var fruktansvärt varmt denna dag. Vi får se om det blir liknande resor nästa år. Det var riktigt intressant och roligt att få ha med en fjärils vän som man kunde prata fjärilar med. För oftast är det bara jag och kameran som är ute i fjärilsmarkerna.

Jag slänger med en Ängssmygare också.


Ängssmygare

6 reaktioner på ”Fjärilsresan andra dagen”

 1. Är det den som det bara är 5 prickar på ? Vi skall inte ha 5 prickig bastarsvärmare här ..men vi har det ändå .. så den vet tydligen inte om att den inte skall vara här 🙂
  det var kanon fina bilder på den fjärilen :).. du skulle bara veta hur många fjärils böcker jag har köpt nu 😉

 2. vilken tur att ni hittade några till slut, ja det är inte lätt med insekter, jag håller oftast min kamera med en hand när jag har någon på handen, och då är det svårt att hålla kameran stilla 🙂 men tycker du fick en skaplig bild ändå på den.

  Ja det är kul med fåglar och djur på tomten, hade aldrig hört talas om grå flugsnappare så jag blev lite förvånad att den fanns, svartvit vet man om. 🙂

  har fladdermöss och svalor på ladan också, grannen har många fåglar som har bo dels i garagen och dels i ladugården där han har gjort i ordning för svalor etc att häcka. 🙂

  ha en skön dag

 3. En reise i bloggen din er en stor glede Rolf, og en liten norsk amatør blir bevisst på hva en skal strekke seg etter!!

  Ha en superfin dag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.