Fjärilsrunda på Gullvivefjäril

Det var strålande fint och vackert väder idag så min tur gick ut till Sjödalen. Där var mitt mål att göra ett återbesök för att se om det fans några gullvivefjärilar.  Senast någon var och besökte dessa marker var 2002. Det är klart att det besöka av andra människor men inventerare menar jag. Sådana tokstollar som räknar fjärilar.

Det blåste lite för mycket tyckte jag men fjärilarna var igång ändå. Efter en stund fick jag se min första Gullvivefjäril och sen några till. Totalt fan jag fem individer av fjärilen. Och självklart skulle jag fotografera dem. Till min stora fasa fick jag se att det satt fel objektiv på kameran, men nöden har ingen lag. Jag fick använda den, för inte sitter jag och åker fem mil tillbaka för att byta objektiv.

Jag hade även en lokal till några mil bort, men där fan jag inga Gullvivefjärilar. Så min färd gick till Trehörningen för inventering av trollsländor. Men i morgon blir det till att fara till Getå för en exkursion av Fetörtsblåvinge.

Gullvivefjäril 2011 Hamearis lucina
Gullvivefjäril 2011 Hamearis lucina

Gullvivefjärils mark
Gullvivefjärils mark

 

8 reaktioner på ”Fjärilsrunda på Gullvivefjäril”

 1. Förstår din frustrering när du hade fel lins, men det blev ändå en fin bild på fjärilen! Strålande dåligt väder har vi här i norr tyvärr…Längtar efter sol och värme så humlor, bin och fjärilar visar sig igen.

 2. Jag har också kollat efter den fjärilen .men än har jag inte sett någon.. det kan också bero på att det har varit full storm ett tag nu 🙂
  men du fick ju ett kanon bra kort på den ..även om du nu hade fel objektiv 😉

 3. aj då, inte kul att ha fel objektiv men du lyckades få till det ändå 🙂

  så vacker, tror inte den finns här i Hälsingland? är inte så hemma på fjärilar.

  Skalbaggar kan visst nypas rejält, särskilt de som lever i träd så man får vara försiktig, t om kortvingarna har rejäla nyper. 🙂 Inte så ofta som jag tar i skalbaggarna, ibland vill man hålla upp medan man fotograferar men då är det stora skalbaggar som man får bra grepp om dels för att inte skada dom och dels för att inte bli biten.

  Här har det varit full storm idag, i förrgår var det också det och då är det dåligt med flyg fän i luften.. hoppas på blå himmel i morgon och helst vindstilla 🙂

  ha en fin kväll

 4. Det blev ju en jättbra bild, vilken fin fjäril. Jag har så mycket gullvivor på tomten men den fjärilen har jag inte sett…Ha det bra!

 5. Uansett objektiv, du tar de flotteste bilder du Rolf, og det som faktisk er ennå bedre, jeg lærer om natur her inn hos deg, og kunnskap er jo ikke tung å ta med seg videre på veien 🙂

  Klem fra Norge.

 6. Jodu..att återvända till “gamla ställen” e så härligt..för tänk vad mycket nytt man får syn på..ha det..Maria

 7. Det er kommet langt hos dere med sammerfuglene.
  Flotte bilder!
  Ha en fin ukestart.
  Vi har godvær i dag!

 8. Det blev ju jättebra i alla fall!
  Den fjärilen har jag inte heller sett!
  Tur man kommer hit och får lära sig lite nytt! 😀
  Ha en fin vecka!
  /Pia

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.