Flickr har bra testbilder

Om man är ute för att köpa en ny objektiv till sin kamera, så vill man gärna se några testbilder från objektivet.  Cyberphoto.se brukar lägga upp bra testbilder på alla objektiv som dom säljer, men man vill gärna se bilder från andra motiv än en skylt.
Och då är Flickr väldigt bra.

Från Flickr kan man se bilder på fåglar som är tagna med ljust det specifika objektivet som man är ute efter, det vill säga om man nu är intresserad av fåglar. Då kan man bättre avgöra om objektivet är det rätta för dig, när man kan se hur objektivet uppför sig på det motiv man själv är intresserad av.

Här är ett exempel på Sigma 150-500/5-6,3 HSM DG APO OS där resultatet är 2292 inlägg/bilder tagna med ljust detta objektiv.  Där får ni se många olika objekt/motiv som människor, flygplan, djur och fåglar som är tagna med Sigma 150-500/5-6,3 HSM DG APO OS. Nästa exempel är på Nikon AF 80-400/4,5-5,6D VR med 4581 inlägg/bilder.

För bilder vill man se, många bilder för att kunna vara säker på att man köper det rätta objektivet. Och det är inte billigt att köpa ett nytt objektiv. Objektiv kan kosta från 1500 kr till 250 000kr så det gäller att det blir rätt från början.
Därför tycker jag att man ska utnyttja Flickr för det ändamålet också.

Vad är Flickr för något?

Flickr är en gratis tjänst där man kan lägga upp sina bilder, max 100 mb i månaden. Efter som folk från hela världen laddar upp sina bilder och taggar bilderna så att vi kan söka på många olika kameraobjektiv. Det är därför det är så bra med att söka testbilder på Flickr.
Man kan även köpa till en abonnemang tjänst för 15 kr i månaden, för att säkerställa att man får plats med alla sina bilder.

För er som är lite osäkra på hur man går tillväga så har Christian Rudolf skapat en väldigt bra nybörjar guide för Flickr. Christian Rudolf nybörjar guide

Andra bloggar om: , , , ,
Är det intressant?

5 reaktioner på ”Flickr har bra testbilder”

 1. Tack 🙂 det var ett mycket bra inlägg . Jag håller faktiskt på att titta på objektiv så det passade mig perfekt att hitta detta 🙂

 2. Tack:)
  att min Nikon P80 är bra på vattenbilder ex. är för att jag kan ha blixt på den när jag har 2000 i slutertid ..det kan jag inte på system kameran .då kan jag inte använda blixten till högra än 160 i slutertid .. så jag skall köpa en blixt till den 🙂
  ha en bra dag och kanon att du har en sida där man kan få olika tips och råd 🙂

 3. Fotosidan.se har bra exempel på bilder tagna med ett specifikt objektiv också. 🙂 Där väljer man objektivet och då har man både recension med betygsättning samt en massa bilder tagna med just det objektivet.

  Man får också komma ihåg att det beror mycket på fotografen, kamera och hur mycket dom har mixtrat med bilden i photoshop också, så man ska nog ta bilderna med en nypa salt men man får en liten hum om objektivet i alla fall. 🙂

  ha en skön lördag

 4. Sv tack så mycket. Känns skönt att höra =)
  Men nu lär jag fotografera om ALLT. Sånt som händer =)
  Mvh/ Nina

 5. Helt klart är det bra att titta på bilderna jag gjorde det själv och jag har också bilder med i poolen som du länkar till (Sigma). Men som Anki säger det beror mycket på hur mycket det är mixtrat med bilden. När jag använder mig av dem som referens så letar jag alltid bilder som man kan se något så när stora. Helst orginalstorlek. Det är ju väldigt svårt att få någon uppfattning om en bild som är väldigt liten och nedskalad.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.