Härliga vårblommor Nagelört

Nagelört är liten blomma som sällan uppmärksammas trots att den blommar så tidigt och ofta växer i stora mängder.
Och det kan bero på att den är en liten blomma som brukar bara bli ett par centimeter hög och därför brukar den bli förbi sed.
Nagelörten blommar från Mars till Maj med vita djupt tvåflikiga kronblad. Blommar gärna i stora kolonier på ängar, berghällar och i vägkanter.

Nagelört Erophila verna
Nagelört Erophila verna

Nagelört Erophila verna
Nagelört Erophila verna

Nagelört Erophila verna
Nagelört Erophila verna

4 reaktioner på ”Härliga vårblommor Nagelört”

 1. underbara vackra blommor .. jag vet inte om jag har sett dom . jag brukar även ta kort på de små blommor jag ser .men tror inte jag har sett denna vackra blomma .. för i så fall skulle jag absolut ha fotat:)
  om min bild .. jag vet inte om det är magsyra den blåser upp .. jag såg detta när jag la in dom på datorn . jag har aldrig sett det förut
  ha en bra fotodag:)

 2. Undrar om jag fotat den någongång, hm, måste ta och hålla utkik efter den, brukar hitta blommor som ingen annan ser, som typ stjärngräs etc. 🙂
  Fina bilder du har tagit, vad har du för macro objketiv? jag köpte tamron 90 mm till min canon 450D.

  jo ang. bild nr 2 på mossan så hade jag 2,8 i bländare,,, är ju helt ny med macro objektiv så jag testar mej fram lite.. 🙂 Men jag tror en annan värld har öppnat sej då man ser allt större i objektivet.

  Nästa grej jag ska köpa är mellanringar, vore kul att testa hur mycket större allt blir då.. har du använt det någon gång?

  ha en skön dag

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.