Kantarelltider

Idag gick jag och mina barn ut i kantarellskogen för att plocka kantareller. Och vi fan ca 5 liter kantareller, dessa rensade vi och stekte så att vi fick ett gott pålägg på smörgåsen.
Det är ca 7 år sedan jag var ute och plockade svamp och då plockade jag 159 liter kantareller. Det var en väldans mycket rensande och det är väll därför jag inte har plockat svamp på så lång tid. Men kantarellerna smakade ljuvligt.

Kantareller

Under tiden vi var i skogen fick jag höra ett bekant ljud i skyn. Det var tranor som är på väg till sina vinterkvarter i Afrika. Jag skyndade ut till ett skogsbryn så att jag fick se dessa majestätiska fåglar och det var många fåglar som flög.
Dom kom i fem formationer var av den första var störst. Vilken härlig syn.

Tranor i skyn


Den sista bilden är även den tagen med makroobjektivet Sigma  150.

9 reaktioner på ”Kantarelltider”

 1. Det er godt med sopp, fikk servert fersk sopp til maten i går kveld 🙂 Det har ikke vært så mye sopp her enda, men nok til noen måltider har det vært. Fine bilder Rolf, ja det er tiden for at de flyr avsted til varmere strøk nå, et mektig flott syn å se de flyr som dette 🙂

  God søndag 🙂

 2. Sopp er kjempegodt, men vi er nok ikke flinke nok tilå plukke den selv om vi har skogen rett ved. Noen turer har det dog blitt. Kjempestilig tranebilde. Jeg likte formatet.

 3. Det var väl 7 års svamp som du hade torkat och fryst in kunde jag tänka mig, eller sålde du allt? En bra hacka skulle det ju bli. 🙂 Härlig bild på tranorna!

 4. Fristende bilde av kantarellen!!
  Likte også bildet av tranene. har et ønske om å oppleve tranene i Sør-Sverige en gang…
  Ha en flott søndag du!

 5. om du hittade så mycket svamp och dessutom rensade dom……då förstår jag att du avstått under några år. Själv är jag glad om jag hittar en liter. 🙂

  Ja, tranor är häftigt att se så här års.

 6. De är goda ..men man kommer hem med en hink full ..sen stekar man dom .. och man har kvar så det räcker till en full tallrik 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.