Käringtand

Käringtand eller på engelska Common Bird’s-foot-trefoil.  Två färger som dominerar bilden, är ju grönt och gult och dessa två färger tycker jag passar bra ihop.

Käringtand är en flerårig ört som kan bli upp till fyra decimeter hög. Käringtand blommar i juni-juli med gula blommor som sitter samlade i flockar. Käringtand förekommer i hela Sverige, den är vanlig utom i de nordligaste landskapen där den förekommer mer sparsamt.


Käringtand Lotus corniculatus L

Andra bloggar om: , , ,

12 reaktioner på ”Käringtand”

 1. Hej:)
  Vilken bild.
  Otrolig fin skärpa ..färg och djup iden:)
  Jag håller på att testa min nya kamera..får se om jag kan få bra bilder med den:)
  Jag försöker kolla hur du tar dina motiv och försöker tänka på det när jag tar kort.
  Ha en fin söndag

 2. Hei Rolf, og tusen takk for besøk i min blogg. Alltid så kjekt at noen nye ser innom som en kan bli kjent med, og derfor glad du la igjen noen ord, slik at jeg fant deg :-))

  Utrolig flotte bilder her hos deg, og bildene av de sommerfuglene under her var jo bare til å minst helt pusten av, så klare og nære tror jeg aldri jeg har sett.

  Fin søndag ønskes til deg over landsgrensen.
  Anne

 3. Hej igen:)
  Det var inte dovhjortarna som var så långt bort..det var rådjuret under…jag vet inte hur långt bort Dovhjortarna var..men de var en bra bit bort.. jag har beskärt bilden :)och även lagt på lite skärpa för att få fram dom lite bättre:)
  Men jag blev själv lite förvånad över att den blev så pass bra ändå:)
  kram

 4. Vilken fantastiskt bild du har tagit 🙂 gult och grönt är vackert ihop.

  nä, man formaterar inte om datorn i onödan, men ibland är det ett måste och jag kände att det var dags att få bort allt skit som lagt sej. 🙂 skönt när det är gjort och det tar inte alltför lång tid att få tillbaka sina program igen, firefox är helt klart bäst. 🙂

  vi vaxar bilen idag, ska snart ut och polera av vaxet, kört med lackrengöring först naturligtvis.. ett himla jobb är det.. 🙂

  ha en skön söndag

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.