10 reaktioner på ”Pantersnigel”

 1. Hejsan Rolf !

  Den är väldigt vacker. Min Dotter Madeleine hade sett o.fotot en sådan härom veckan.Hon bor utanför Skogås.
  Jag hade inne för en sex-sju år sedan en gräshoppa el.var det en vårtbitare.Minns inte, men den var 11-12 cm.Min sambo som fångade den, hade katter då, så jag sa vi måste släppa ut den.Kattdamen hoppa med alla fyra tassarna rätt upp, precis som när hon såg en stor honspindel komma över golvet jagande hanen , min sambo trampa ihjäl den, hanen klara sig ut på balkongen.Hade nyss öppnat en säck med kattsand.Tror de kom därifrån.För den var stor som en babyhand.

  Glad Pingst !
  önskar Mi

 2. Stilig bilde av en lite populær snegle. Moskusand har denne sneglen på sin meny…Jeg har klekt ut maaange moskusender med inkubator (rugemaskin) Alle ble brukt til bekjempelse av disse…
  Ha en fortsatt fin kveld!

 3. Hej Rolf!
  Den var ju nästan lite söt! Kan man säga det?
  Fotade faktiskt en svart skogssnigel idag, länge sedan jag såg någon.
  Jag undrar om du vet någon liten, så gott som svart fjäril, för vi såg idag att det vimlade av sådana vid bestånd av käringtand i närheten av vatten? Är det något du kan gissa eller vet på rak arm vad det kan vara för något?
  Mvh Pia

 4. underbar vacker snigel, tack för tipset på länken. Undrar om dom finns här uppe? måste läsa via länken 🙂

  har om skogssnigeln hos mej idag…

  ha en skön kväll

 5. Vad ska man göra för att bli av med Pantersnigeln? Har förståt att det inte är några direkt skadedjur, men vill inte ha dem i tvättstugan. Tror att de bor i en stenmur nära källarväggen.

 6. Hej Rolf!
  Jättefin bild du tagit, skarp och med snygg balgrund! Och ovanligt vackert tecknad panter! Mkt ovanligt att se dem i dagsljus, hos mig kommer de inte fram förrän det är helt mörkt, De sover i sprickor i en betongmur och i yttertrappan, och kommer upp på trappan för att äta kärnhusen i gurkskivorna som jag lägger ut till dem 😉
  Jag är mycket förtjust i pantersniglar, men tyvärr verkar en inflyttad igelkottsfamilj också gilla dem – som mat….

  Tack för att du länkade till mig!
  Hoppas du inte missade den fantastiska BBC-videon (http://hemligheter.nu/2010/03/18/akrobatiskt-sex-visst-ar-det-vackert/ ) med två pantersniglars akrobatiska, svävande parning, hängande i en slemtråd – så vackert och så märkligt! Varför har Naturen gjort fortplantningen så tillkrånglad för just panterswniglar???

  Jag återkommer för att se fler av dina fina bilder, och hinna läsa!

 7. Hej!

  Jag har även hittat pantersniglar på min tomt och jag tycker de är vackra. Jag har inte sett så många och visste inte till att börja med var det var. Men nu har jag lärt mig allt om dem och de har blivit mina vänner och får leva.
  Däremot har jag haft stort problem med mördarsniglar som mumsat i sig allt jag har jordgubbar och blommor. Har som mest plockat 100 varje dag i sommar.
  Jag bor i Sorunda utanför Nynäshamn och det är först iår som jag haft problem, Men det är bara att kämpa på det minskar i antal om man är ihärdig. Nu är det höst och jag har inte mycket odlingar kvar så nu får de söka annan föda.
  Vänlig hälsning
  Ragnhild

 8. Jag har just fått ta del av panterniglarnas parningslek.
  det var väldigt förtjusande men väldigt komplicerat!
  Tur att man inte är en pantersnigel!
  MVH Thomas

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.