Rädda bokverket Nationalnyckeln

Nationalnyckeln

En av våra populära bokverk hotas av nedläggning. Va med du också och rädda bokverket Nationalnyckeln. Följ länken längst ner.

Det största och främsta naturvetenskapliga bokprojektet någonsin i Sverige hotas av nedläggning! Det kom som en obehaglig överraskning när lantbruksdepartementets utredning blev känd i juni 2012. Utredningen visar stora brister i sin analys och i konsekvenserna av föreslagna nedskärningar. Remissinstanserna och övriga synpunkter riktar hård kritik mot utredningen för denna brist på analys.

Rädda bokverket NationalnyckelnRädda bokverket Nationalnyckeln

Om detta viktiga bokprojekt skulle avbrytas i förtid skulle Sverige som nation framstå som ett uland inför omvärlden och förlora i goodwill och solka sitt rykte som arvtagare till den världsberömde Carl von Linnés banbrytande arbeten och svika sitt goda rykte som pionjärland inom naturforskningen.

 

Följ denna länk för att läsa om och/eller skriva på protestbrevet som kommer skickas till Eskil Erlandsson:

http://www.avaaz.org/en/petition/Namninsamling_till_stod_for_fortsatt_utgivning_av_bokverket_Nationalnyckeln_till_Sveriges_flora_och_fauna_forkortad_NN/?ftfEtdb&pv=0

Sprid vidare till alla ni känner!

Andra bloggar om: , , ,

2 reaktioner på ”Rädda bokverket Nationalnyckeln”

  1. Ja det håller jag med om! Uppvuxen där Linné vandrade och levde med sin fru och sina barn, vandrat i de landskap där studerade (Uppsala alltså, inte där han föddes i Småland). Det är ju pinsamt att inte ta tillvara på att en av de främsta botanikerna någonsin varit svensk – och ta tillvara på arvet efter honom.

  2. Toppen att du sprider namninsamlingen!
    Det finns en kortlänk till den: “http://tinyurl.com/artprojektet”
    – gör det aningen smidigare om man behöver skriva in den nånstans eller så. Sprid gärna den!!
    Bästa hälsningar / Magdalena Agestam

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.