Svenska påskharen

I helgen tog jag min sedvanliga naturpromenad och mitt på ängen sitter det en hare helt stilla. Så jag går sakta framåt för att se lite närmare på haren och eventuellt ta en bild. Och jag trodde inte mina ögon. Haren har redan fått sin påskdräkt och det är i tidigaste laget för dom Svenska hararna. Normalt brukar dom få sin påskdräkt runt vecka 16. I Danmark får dom sin dräkt runt vecka 13, men deras dräkt är inte alls lika färgglad som den Svenska.
Är det någon annan som har sätt haren fått sin påskdräkt på sig? Kan det vara klimatförändringens växthuseffekt som gör att haren går för tidigt i påskdräkten. Eller kan dom vara påverkade av någon annan miljöförändring? Man blir lite rädd när det sker så dramatiska förändringar på så kort tid. Vad tycker ni?
Jag han i alla fall med en bild innan haren sprang in i skogen.

 

Svensk Påskhare

10 reaktioner på ”Svenska påskharen”

 1. *hi hi* Funderade på vad du menade när jag läste texten,
  men Nu ser jag ju påskharen i sin fina Påskdräkt!
  Den hade jag aldrig sett innan, och lär förmodligen aldrig se den så här igen heller! 😀
  Ha en fin dag!
  /Pia

 2. ha ha ha, jisses, det måste ha varit en upplevelse 🙂 här har vi inga färggranna påskharar dom har dom flyttat söderut.

  ha en skön eftermiddag

 3. Kan det vara så att den har varit i ett fält med tussilago och rullat sig? 😀 Hahahaha … jag måste ut och leta efter en också. Håll tummarna för att den har fått sin påskdräkt här också 🙂

 4. fnissar glatt! Men….du glömde att den ska ha en äggkorg. 🙂

  Det skulle vara skoj att kunna göra sådant där. Men jag har för dålig fantasi. 🙁

 5. Klassisk påskehare dette, Rolf, selv om den var tidlig ute…:-) Har ikke sett noe til den ennå, men den burde vel ikke være vanskelig å få øye på med sine fargeglade påskedrakt!

  Ha ei fin fotouke med eller uten påskeharer!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.