Tredje fjärilsinventeringen 2014

Så var tredje och sista inventeringsrunden med fjärilar avklarad. Denna gång var alla kor borta så mina transekter gick bra att följa utan några avbrott från kossorna. Det som var lite tråkigt med transekterna var att det fanns knappt några fjärilar att räkna.
Där i mot så blev slingsegmenten riktigt roligt att inventera. Jag fann ca 20 fjärilsarter och det som var extra roligt för mig var en ny fjärilsart som jag inte har sätt tidigare eller fotograferat. Det var en Sälgskimmerfjäril som flög förbi och satt sig på en sten. Den liknar vår vanliga Aspfjäril men är lite mindre. Tyvärr fick jag ingen bild med utslagna vingar.

Sälgskimmerfjäril Apatura iris
Sälgskimmerfjäril Apatura iris

Fler fjärilar ser ni här:

Körsbärsfuks
Citronfjäril
Kålfjäril
Eldsnabbvinge
Slåttergräsfjäril
Storfläckig pärlemorfjäril
Allmän bastardsvärmare
Violett blåvinge
Ljungblåvinge

Andra bloggar om: , , , ,

4 reaktioner på ”Tredje fjärilsinventeringen 2014”

  1. Hej!
    Jeg lurer på noe litt konstigt kanskje: jeg har boka blomsterfesten av Elsa Beskow. Jeg lurer på om du kan si meg hvilke fjärilarter det er hun har tegna på side 6? En av dem er en svalestjert skulle jeg tro, og en av de andre ligner på en sitronsommerfugl men det er ikke akkurat sånn – jeg har sett før – men er utrolig dårlig på navn. Plantene også: Det ene strået er helt klart engkvein – det andre vet jeg ikke.
    Hennes tegninger burde bli brukt mer i skolebøker f eks – hvis du hadde sett de elendige tegningene i skolebøker i Norge ville du grått!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.