Vargjakten

Sverige är ett konstigt land när den tillåter jakt på varg. Vargstammen är kanske på 200 djur, eventuellt så lite som 180 djur och man tillåter jakt på dessa få individer. Nu ska det dödas 20 vargar och blir det som förra året så blir det några till som stryker med i den hätska vargjakten. Det borde vara minst 1000 till 1500 djur innan man äns tänker tanke på vargjakt.

Säg din röst och gå in www.svenskavargar.nu och skriv på uppropet mot licensjakt på varg. Eller klicka på den stora stygga vargen.

Andra bloggar om: , , , , ,

12 reaktioner på ”Vargjakten”

 1. Jag vet inte så mycket om sånt här, om hur många som är “lagom” ute i naturen. Fast nu var väl redan kvoten full, så jakten är avslutad eller?

  Tack för din kommentar hos mig! 🙂

 2. jag har skrivit under listan, ska även förnya mitt medlemskap där 🙂

  Vargen behövs i vår natur, se på Yellowstone, USA, där vargen utrotades, naturen föll i hop totalt, men för 20 år sedan hämtade dom varg från Kanada och planterade in, idag frodas naturen igen.

  vi behöver mångfalden i vår natur, både stort och smått

  ha en skön kväll 🙂

 3. En ting vi fort glemmer, det er at rovdyrene var her før oss,vi har bygget og rasert naturen hvor de hører hjemme, og jeg stiller meg også undrende til at de nesten skal utryddes.

 4. tja, jägarna vill ju ha en “fjäder i hatten”. De får väl en kick av att skjuta vargarna.
  Först får man läsa att de ska ha en massa vargar här i Sörmland. Dagen efter skjuter dom av halva stammen i Sverige. Hörde också att det var ju inget problem med att skjuta ett märkt alfa djur. Valparna klarar sig nog ändå. Fast i Sörmland tycker jag nog inte att det är lämpligt. För mycket civilisation här.
  Men jag har signerat listan.

 5. Hej Rolf!
  Tack för din kommentar idag!
  Trevligt att du fick lite vårkänsla hos mig!
  Min venussko är jättekul att följa! Har ju aldrig haft någon tidigare.
  Ha en mysig fredagskväll!
  /Pia

 6. JA, Sverige är fantastiskt. Vi vill inte att tigrarna eller andra djur ska skjutas och propagerar ordentligt för detta. När det gäller våra egna djur så låter det sig klingas i annan ton. Inte konstigt att världen reagerar!

 7. Hei igjen, Rolf!
  Vi har jo en felles ulvestamme flere steder langs grensetraktene. I Norge har vi svært få individer av ulven, likevel ropes det på fellingstillatelser hver gang sauer forsvinner/blir tatt av rovdyr. I mange av tilfellene er ikke en gang ulven skyldig. Vi har en merkelig forvaltning av rovdyr i Norge – skulle ønske vi kunne ha klart å tatt vare på dem slik vi har klart å gjøre det med rovfuglene de siste 30-40 årene. Og problemstillinga rovdyr/sau er sikkert like aktuell på den andre siden av grensa, dessverre…

 8. Varför ska vi bara ha varg och inte lejon tiger krokodiler puma eller alla djur som finns vad fint det skulle bli i naturen då!!!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.