Vårtecken i stormen

Solen tittade fram i dag och då passade jag på att ta en fototur i stormen, 7,8 grader varmt var det i blåsten. Jag trodde faktiskt att det skulle blåsa mer, men det blev bara halvstorm i dag. Valdemarsvik ligger skyddad från blåsten tack vare bergen som finns runt omkring. Valdemarsviken är Sveriges enda fjord med höga berg på bägge sidor om viken, okej så höga är inte bergen men 50-60 meter höga kan dom vara.

Vårtecken

Det blev inte så många bilder i dagens fototur, men en bild på en larv blev det i alla fall. Och en bild från valdemarsviken lägger jag också upp. Larven som jag hittade på en liten grusväg vet jag faktiskt inte om det är en Brun björnspinnare Arctia caja eller en Arctia fasciata som jag inte hittar ett svenskt namn på. Jag hoppas att jag får ett svar i veckan.


Vad är det för en spinnare? ca 7-8 cm lång.
Larven är en
Gräsulv Macrothylacia rubi Tack Ronny Lindman.


Valdemarsviken i vårmånaden Januari

Andra bloggar om: , , , ,

3 reaktioner på ”Vårtecken i stormen”

 1. Ja vi är nog många som längtar ut till ljuset och grönskan och lite liv i naturen. Denna vintern med en föregående icke befintlig sommar, är man rätt desperat efter vackert väder nu. 🙂

  Vilken liten larv du fångat på bild. Är det natur och insekter som du brinner mest för att fotografera?

  //Lisa

  Hej Lisa!

  Visst är det naturen, insekter och blommor som jag i första hand som jag fotograferar. Och självklart fotar jag mest under sommarhalvåret när alla blommor och insekter är framme, och under vinterhalvåret blir det bara några hundra bilder tagna.

  Rolf

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.