Vilken kamera ska jag köpa?

Jag får ofta frågor om vilken kamera jag använder och vilken kamera som jag rekommenderar. Och det är en svår fråga, för det första är kameran personligen.
Det är precis lika dant när det gäller bilar, vi har olika tycke och smak. En del före drar Volvo andra föredrar Saab.

Några tips ska jag ändå ge.

  • Stirra er inte blinda på hur många pixlar kameran har. Fördelen med 10 miljoner pixlar jämt fört i mot 5 miljoner pixlar är att ni kan skriva ut bilderna i ett större format. Det är inte säker att bilderna blir bättre för det.
  • Med zoom eller utan? Jag föredrar att välja en kamera med 3 gånger zoom eller mer. Ni kan med zoomens hjälp fånga objekt som man annars inte når med en utan zoom. Med andra ord det blir roligare att fotografera.
  • Vilket batteri är bäst? Med dagens batterier som följer med kameran har en lång användnings tid, jämfört mot dom äldre batterierna som inte räckte så länge. Dels så är dessa batterier dyra i inköp.
    AA batterier. Det ger fördelen att du kan använda laddbara batterier samt att du kan i nödfall även köpa vanliga batterier på närmaste bensinmack.
  • Ta många bilder. Med en digitalkamera kostar det inget extra, med att ta många bilder. Om ni ska fotografera en blomma. Ta en bild flytta er något ta en ny bild, så fortsätter ni tills ni har tagit 10 bilder eller fler.
    Där efter kan ni i lung och ro hemma vid datorn radera dom bilder som blev dåliga.

Det finns mycket på webben att läsa inför köp av ny kamera.
CyberPhoto AB är en bra sida som även lägger ut testbilder så att ni själva kan avgöra om det är rätt kamera för er.
Fotosidan.se är en annan bra sida med recensioner från deras användare.

Till sist vilken kamera använder jag?
Panasonic Lumix DMC-FZ30

Recension från Cyberphoto om min kamera
Slutsats
En kamera som vi tycker om. Mycket bra optik med en väl fungerande bildstabilisering. Lätt att hantera och kan det som krävs av en kamera i denna klass. Det mesta på denna kamera är toppklass utom att den ger lite för mycket brus redan vid ISO 80. Det gör att kameran får betyget “Bra köp”.

Andra bloggar om: , , , ,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.