Vinterfåglar Inpå Knuten 2011

Nu är det snart dax för en fågelräkning igen. Under den sista helgen i Januari (28 januari till 31 januari) genomförs den sedvanliga räkningen igenom fönsterrutan. Det är Sveriges Ornitologiska Förening som håller i räknandet. Vill ni vete mera om fågelräkningen så ta och besök SOF här. Jag kommer definitivt vara bänkad vid fönsterrutan hela helgen.

Kommer vi att få se denna vackra fågel vid vårt fågelbord????


Gräsands hona

Fler fågelbilder hittar ni här:

Mindre korsnäbb
Nötväcka
Grönfink
Stenknäck del 2
Bergfink
Stenknäck
Sparvhök
Nötskrika
Svartmes
Vinterfåglar vid fågelbordet
Knipa
Skrattmås
Sothöna
Mandarinand
Sparvuggla
Stjärtmes
Ormvråk
Sädesärla
Större hackspett
Domherre
Vinterfåglar inpå stugknuten del 3
Vinterfåglar inpå stugknuten del2
Vinterfåglar inpå stugknuten

10 reaktioner på ”Vinterfåglar Inpå Knuten 2011”

 1. Gäller det alla de fåglar vi har sett under den vinter som har varit eller gäller det bara de man räknar under den helgen?

 2. Vi har hatt stokkanden på besøk i hagen her, men det er ikke ofte de er på besøk lenger. Hadde vært fint med mer besøk av dem 🙂 Pent bilde av den.

  God helg Rolf 🙂

 3. Jaså, är det sånt på gång! Hmm, har inte sett så många fåglar den senaste veckan, vet inte var de tagit vägen?
  Fin bild på – en sorts anka!? 🙂
  Ha en fortsatt fin helg!
  /Pia

 4. Joda, jeg har hver vår besøk av et stokkandpar. De trives i smeltevannet som er i hagen. Og spiser godt av brødet vi gir dem…

 5. Inte ser jag dem vid mitt fågelbord men nere vid Nissan och vid Sennanån finns dom..lite svårt att komma dit nu när snön ligger hög men snart….Ha det..Maria

 6. Jättefin bild på en vacker fågel. Vid mitt fågelbord ar det massor med fåglar. Hoppas beståndet har ökat denna gång…

 7. Du tar de vakreste flotteste bilder du ja 🙂 og når enser de bakgrunnsbildene du har kreert under her sitter en faktisk bare å måper Rolf! Lyset i det første hadde høy WOW!! faktor.

  Anneklem

 8. Vinterfåglar inpå knuten 28 – 31 januari

  Så här gör man när man räknar fåglarna:

  1. Räkna exempelvis under en timme och skriv upp och rapportera det högsta sammanlagda antalet individer av varje art som ses vid ett och samma tillfälle. Till exemel om man först ser fem talgoxar, sedan tillkommer tre, så att det nu är åtta vid fågelbordet och en stund senare är det sex, så är det antalet 8 som ska rapporteras. Om man inte är säker på vilken art man ser så hoppa över den i rapporteringen eller fråga telefonjouren, se nedan.

  2. Man kan också göra stickprov med jämna mellanrum under räkningsdagarna. Det som är viktigt är att man försöker använda samma metod varje år som man deltar.

  3. Rapportera helst in resultatet av räkningen på http://www.sofnet.org/vinterfaglar. Om man inte har tillgång till internet kan skicka in resultatet till SOF, Stenhusa Gård, 380 62 Mörbylånga, antingen med den speciella rapportblanketten eller med ett vanligt brev eller vykort.

  4. Om man har frågor kan man ringa 0703-22 23 45 mellan klockan 09.00 och 15.00 under perioden 25 januari – 31 januari. Frågor kan också skickas till info@sofnet.org.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.