Hej! Jag heter Rolf Kokkonen och har skapat följande hemsidor www.bakgrunder.se och www.bakgrunder.com som ni är inne på nu. Jag brukar tar hjälp av sakkunniga medhjälpare i visa frågor. Bland annat om bilder som jag lägger ut på webbsajten.
Är född det gyllene året 1965 och gift med Gunilla som jag har barnen Matias, Marina, Martin och Malin.
Jag jobbar på Modine i Söderköping sedan 1989.
Mina stora fritidsintressen är insekter, djur, blommor och fotografering, och med dom intressena växte Rolf Kokkonens Fotogalleri fram (min första hemsida skapat 1998). Rolf Kokkonens fotogalleri är alltså föregångaren till Svenska NaturBakgrunder och Swedish Nature Wallpaper.
Mina ambitioner är hemsidorna ska växa så att alla ska hitta sin dela av skrivbordsunderlägg som passar just dig, men framför allt ska det vara gratis att ladda ner ett skrivbordsunderlägg.
Sommaren 2003 hade jag min första bildutställning som var i Gryt.
Mina övriga intressen är fiska, plocka svamp och gå ut i skogen på långa promenader.
Den stora passionen ljust nu är att inventera fjärilar och trollsländor och det tar större delen av min fritid under sommar halvåret.
Foto: Anne-Marie Karlsson Norrköpings Tidningar
Jag deltar i några projekt som berör fjärilar och trollsländor.
Projekt Trollsländor i Östergötland är ett inventeringsprojekt som drivs av Entomologiska Föreningen Östergötland (EFÖ) och som går ut på att under en femårsperiod (2008-2012) kartlägga trollsländefaunan i Östergötland. Själva inventeringen sker ideellt. I projektet har jag valt ut en 10 x 10 km-rutor att inventera. Så många som möjligt av sju olika vattenmiljöer identifieras i varje inventeringsruta och besöks vid minst tre tillfällen (för-, hög- och sensommar). Projektet fokuserar på inventering av vuxna trollsländor.
Det andra projektet är i NILS (Nationell Inventering av Landskapet i Sverige), eller som vi säger utökat NILS projekt. Då finns möjlighet att slå samman material från den nationella inventeringen med regionala data. Inventeringen består av raka transekter inom ett ängs- och betesmarksområde samt en slinga genom omgivande potentiellt fjärilsrika marker. Vi ska även uppskatta växthöjd och blomrikedom (Nektar) samt att vi får en ny lokal varje år som ska inventeras.
Kontakta mig: 073-978 59 10 webmaster(snabelA)bakgrunder.com
Hej! Vilken fin sida du har! Letade idag efter bilder på fåglar och hittade din sida. Vi bor i södra Skåne och har massor av fåglar i trädgården. Lägger ut solrosfrön flera gånger om dagen och äpplen till koltrastarna. Minst hundra bergfinkar kommer och äter och 10-15 koltrastar slås om äpplena. Vi har även blåmesaar, talgoxar, ”alikor” och flera andra slags fåglar.
Vilken vinter! Vi har haft minusgrader sedan mitten av december
och 3-4 snöstormar. Upp till 15 grader kallt.
Hälsningar från Gun-Britt och Ivan i Skurup
Hej Rolf,
Jag hittade din sida med bilder. Väldigt fina. Jag har en blogg och undrar om det är okey att använda bilder från ditt arkiv i den när tillfälle dyker upp? Skrev nyss ett inlägg om ekorrar som lekte i vår trädgård imorse.
Mvh
Maria
Så otroligt fina bilder du har.
Liksom Maria önskar jag svar på vad du har för regler om dina bilder?
Hej Anna!
Alla som vill använda bilder bör läsa FAQ sidan.
Hej, mycket fin sida, vilka fina bilder du har, det är inte helt lätt att lyckas fånga fåglar på bild, men du har verkligen gjort det bra.
Var runt och letade bland fågerlbilder eftersom jag hade ett par fåglar som jag inte kände igen vid fågelbordet, trodde att det var en ett par stenknäckor, är inte hundra säker, tyckte inte att de var så markerat svarta under hakan som dina var.
Åsa