Kritik eller beröm

Kritik eller beröm det är frågan.

Visst är det roligt att få beröm för sina bilder, men även när man får kritik för någon bild som man har lagt upp kan vara positivt. Speciellt när vederbörande framför kritiken på ett sakligt sätt. Gärna med ett litet tips på hur bilden skulle kunna förbättras. Och det tror jag alla kan hålla med om. Man vill ju bli en bättre fotograf. Hoppsan amatörfotograf ska det stå.

Varför skriver han om dessa saker nu?
Det enkla är att bloggen startades hösten 2007 och besökarna kan därför ställa frågor, ge beröm eller kritik direkt på inläggen. Jag har valt att använda en öppen kommentering som inte kräver inloggning eller liknande. Det är för jag vill att alla ska få ge sin röst på ett enkelt sätt.
Men tyvärr så drabbas även min blogg av personer som vräker fulla och osakliga argument. Och för er besökare och dels för mig själv,  är det inte roligt att läsa dessa kommentarer. Därför har jag valt att gå igenom vilka som ska publiceras. Det är det första steget. Fungerar inte det kan det bli tal om att stänga av kommenteringarna. Och det vill jag absolut inte.

Skriv en liten rad så blir jag glad, står det längs ner på alla inlägg. Så står det fortfarande men dom kommande raderna vill inte jag ska stå med. Men tyvärr så måste jag poängterar vad som gäller för kommentering på min blogg. Och det tycker jag är synd och det känns stelt och obekvämt.
Inga anonyma kommentarer kommer att accepteras. Stötande, oförskämd och kränkande kommentarer publiceras inte, samt ip-adressen kommer att spärras för vidare kommentarer. Vill ni framföra beröm eller kritik ska det vara sakligt framställd med fullständigt namn eller hemsida/blogg. Du ska kunna stå för ditt ord

Jag uppskattar verkligen att få läsa era kommentarer samt försöka att svara på era frågor. Och det är själva tanken med min blogg. Den ska vara levande och inte enkelriktad. Men tyvärr så finns det några personer som måste förstöra för andra.

Några slutord
Mina bilder och hemsidor har funnits på nätet sedan 1999 och flera miljoner besökare har det blivit. Exakt 8 733 550 besökare till dagens datum. Många av er återkommer igen för att ta del av mina bilder. Det tar jag som att ni tycker att mina bilder tilltalar er. Mina bilder används på hemsidor, tidningar, böcker, spel, annonser, trycksaker, utbildning, skolor och som skrivbordsbilder på er dator.

Vad tycker ni?
Gör jag fel som granskar kommentarerna?

9 reaktioner på ”Kritik eller beröm”

 1. Hej Rolf!
  Jag tycker absolut inte du gör fel som tänker granska kommentarer! Det är det så många som gör redan. Men jag tycker det är så synd att det ska behövas, att det ska finnas sådana tråkiga gäster som du beskriver. Om jag råkar jag ut för sådana, så lägger jag också in kommentarsgranskning.

  Måste ge beröm för den oootroligt fina trollsländan i inlägget nedan, wow säger jag bara!
  Tack för dina kommentarer hos mig, Rolf!
  Ha en fin helg! /Pia

 2. Du gör helt rätt Rolf! Så himla trist att det ska finnas så otrevliga människor som bara vill förstöra för andra. Jag tycker det är så roligt att titta in här och se på dina fantastiska bilder. Ha det bäst!

 3. naturligt vis ska du granska kommentarerna om du får en massa oförskämda sådana. Du själv slipper ju tyvärr inte undan. Men det är inte roligt med sådana tråkiga saker på bloggen.

  Själv har jag väl haft tur. Jag får mest inviteringar om viagra på mina bloggar . 🙁
  Men jag har ju inte så mycket som folk kan hämta /köpa på mina bloggar. Det kanske är det. Det är väl som vanligt avundsjuka personer. De tror kanske du tjänar storkovan utan någon som helst ansträngning. 🙁

 4. Har väl haft tur och inte blivit drabbad..men den dagen det händer kommer jag att göra som du..Så på tal om allt och inget annat..får jag länka din fjärilssida till facebook..Vi som gillar fjärilar..ha det..Maria

 5. Tycker inte du gör fel, har själv gjort det i flera år. Dels får man överblick om vad folk skriver (och missar inte att läsa någon kommentar) men kan också redigera fel (som att någon stavat mailadressen fel) eller helt enkelt ta bort eller blockera spam och uppenbara robot-kommentarer.

 6. Självklart skall man göra så som du gör om det blir så .. som tur är ..än så länge har jag inte blivit drabbat..men det kommer väl antar jag.
  kram

 7. Du gör absout inte fel! jag gör det också, efter att ha fått en mängd otrevliga kommentarer…Det är verkligen inte roligt 🙁 Håller med dej om beröm o kritik, men det är ju inte det det handlar om…Man kan inte förstå hur någon väljer att lägga tid på att spy galla över andra och så fegt att sen inte stå för det…

 8. Det har hänt att jag fått konstiga kommentarer ibland, dom raderar jag och livet går vidare. Det finns alltid såna som skriver skit till en eller något annat konstigt.

  Vill man granska sina kommentarer ska man göra det.

  Å en sak till. Jag skriver precis exakt vad jag tycker om dina bilder 😀

  Sköt om dig!!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.