Bygga altan trädäck del4

Nu kan vi börja med skälva trädäcket. Och det är väll det som går fortast med själva bygget. Förutom när vi kom in mot berget. Där var vi tvungna att figursåga trall efter trall. Till själva tralläggning använde vi tryckimpregnerat trall i storleken 28×145. Denna storlek ger ett kraftfullare trädäck och som jag tycker snyggare.

Mellan varje trall så skapade vi en glipa på 2mm. Resultatet med glipan blev bra, under sommaren blev gliporna som störst ca 5-6 mm. Och under vintern gick trallen ihop. Det är en evig fråga om dessa glipor/springor om man ska ha trallen ihop slagna eller inte. Med vår bredda trall på 145 mm så tar inte gliporna överhand. Jämfört med trallbredd på 95 mm.

Altan trädäck
Här har vi kommit igång med sjäva tralläggningen.Altan trädäck
Under själva trädäcket/altanen fyllde vi på med ett tjockt lager singel.Altan trädäck
Här har vi kommit halvvägs med tralläggningen.
Altan trädäck
Figursågning av trallen in mot berget.
Altan trädäck
Trädäcket är nästen helt klart på denna bild. Så det var bara och ta fram utemöblerna och grillen. Det blev en ytterfile som vi grillade och till den en god sallad. Vilken härlig känsla det var att få grilla för första gången.
Altan trädäck
Äntligen är själva trädäcket klart. Och som ni ser i hörnet har jag byggt ett litet räcke. Jag tyckte att det blev lite för högt just i det hörnet. Med tanken på småbarnen, det är ju ändå ca 45 cm till backen där.

Övriga delar av bygget av altan trädäck finner ni här. Del 1 Del 2 Del 3 Del 4 Del5 Del6

En reaktion på ”Bygga altan trädäck del4”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.