Grönfink

Jag har en liten ensam Grönfink som hälsar på mitt fågelbord då och då. Den flyger tillsammans med Gulsparvar och Bergfinkar. Jag har ytterligare en enstöring som flyger ensam och det är en Svartmes. Det är en rar liten fågel och betydligt mindre färgsprakande en andra vinterfåglar som jag har i mitt fågelbord. Den är övervägande grågrön, gulgrön och har en stark gult band längs med vingarna och på gumpen.

Grönfinken är liten mindre en Gulsparven men har en kraftigare näbb. Längden är från 15 till 16 cm och väger ca 25 till 35 gram. Vingens längd är ca 88 mm. Den finns i stort sätt i hela landet förutom i fjällen och i den nordligaste delen. Deras föda består av frön, bär och knoppar.

Grönfink Carduelis chloris
Grönfink Carduelis chloris

Grönfink Carduelis chloris
Grönfink Carduelis chloris

Grönfink Carduelis chloris
Grönfink Carduelis chloris

Grönfink Carduelis chloris
Grönfink Carduelis chloris

Fler fågelbilder hittar ni här:

Nötskrika
Vinterfåglar inpå knuten
Svartmes
Vinterfåglar vid fågelbordet
Knipa
Skrattmås
Sothöna
Mandarinand
Sparvuggla
Stjärtmes
Ormvråk
Sädesärla
Större hackspett
Domherre
Vinterfåglar inpå stugknuten del 3
Stenknäck del 2
Bergfink
Stenknäck
Sparvhök

9 reaktioner på ”Grönfink”

 1. Fine bilder av den Rolf, kanskje den har kommet bort fra flokken sin og slått seg sammen med andre arter for å slippe å være alene til han finner dem igjen.

  ha en fin lørdag 🙂

 2. Så jo nesten litt stakkarslig ut denne grønnfinken… På vinteren pleier de jo å holde sammen i flokker på stadig jakt etter mat. Du får stelle godt med den, Rolf! Ble fine bilder dette – på det første fikk du fram det gule fjærdrakten på en fin måte. En ekspert på solsikkefrø denne karen – nebbet er som skapt til å klyve det harde skallet.

  Fortsatt fin helg!

 3. Härliga bilder, tror den kommer hit lite senare om den ens kommer hit, kanske blandar ihop den med grönsiskan.. (rätt namn tro)
  Vackra bilder på grönfinken himla kul att se den nära 🙂

  svartmesar har jag många av, en lite intetsägande fågel med sina färger, men nära är den otroligt vacker 🙂

  ha en skön dag

 4. Idag när jag var ute med hundarna, (ja, idag har jag tre hundar hemma) såg jag inte en enda fågel. De befann sig nog på annat ställle skulle jag tro. Men annars brukar det finnas mest gulfinkar här. Få se på det nya stället som jag ska flytta till vad det finns för fåglar där. I skogen brukar inte fåglarna vara så mycket vintertid, då söker de sig mer till de bebodda trakterna. Här har jag nästan aldrig sett domherre, men när jag bodde mer i tätort så fanns de ofta i trädgården. Javisst är det skönt att se hur hundarna sträcker ut och lever loppan i snön. Roligt har de också. Sköt om dig och ha det bra!!! 🙂

 5. Det var jätte fina bilder på Grönfinken … jag kan inte få bra bilder på den .. jag får bara gryniga jag tycker det är jätte svårt att fota den så det blir bra bilder .. men det har du lyckats med kanon bra ju 🙂

 6. Flotte bilder igjen. Jeg tror ikke jeg har sett de her på en stund, eller har jeg det? går litt surr noen ganger. Sikkert noe med hukommelsen å gjøre.

 7. Hej på dej..e det denne lille krabat som drillar så vackert just nu..jag kan höra men inte se den här hemma i Sennan
  Ha det..Maria

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.